EN
Sve kategorije

Rešenje sistema za skladištenje energije

Početna>Dobavljač proizvoda>Rešenje sistema za skladištenje energije

1
2
3
4
5
6
Rešenje sistema za skladištenje energije
Rešenje sistema za skladištenje energije
Rešenje sistema za skladištenje energije
Rešenje sistema za skladištenje energije
Rešenje sistema za skladištenje energije
Rešenje sistema za skladištenje energije

Rešenje sistema za skladištenje energije


HNAC može isporučiti proizvode za skladištenje energije koji uključuju optičku integriranu mašinu za skladištenje, pretvarač za pohranu energije i kutiju za skladištenje energije:

1. Integrisana mašina za optičko skladištenje: Integrisana mašina za optičko skladištenje je uređaj koji je povezan sa fotonaponskim nizom, baterijskim sistemom i mrežom (i/ili opterećenjem) kako bi se ostvarila konverzija električne energije. Može kontrolirati proces fotonaponskog pražnjenja i proces punjenja i pražnjenja baterije. Izvršavajući AC-DC konverziju, može direktno napajati AC opterećenje bez električne mreže.

2. Konvertor za skladištenje energije: U elektrohemijskom sistemu za skladištenje energije, koji je uređaj koji je povezan između sistema baterija i mreže (i/ili opterećenja) da bi se ostvarila dvosmerna konverzija električne energije. Može kontrolirati proces punjenja i pražnjenja baterije i izvršiti AC-DC konverziju. Takođe može direktno napajati napajanje naizmeničnom strujom.

Za gornja dva uređaja, mali proizvodi za skladištenje energije mogu se primijeniti na scenarije kao što su kućno napajanje, terensko napajanje i komunikacijske bazne stanice, a veliki i srednji proizvodi za skladištenje energije mogu se primijeniti na scenarije kao što je energija na strani proizvodnje skladištenje, skladištenje energije na strani mreže i skladištenje energije mikromreža.

3. Kutija za skladištenje energije: U svrhu promocije i primjene proizvoda, razvijena su četiri PCS standardna proizvoda sa kontejnerom, četiri PCS booster integrirana standardna proizvoda u kabini i drugi PCS kutijasti proizvodi za skladištenje energije i kutijasti sistemi za skladištenje energije. može se prilagoditi i razviti. Sistem skladištenja energije može se prilagoditi i dizajnirati prema različitim potrebama korisnika. Može ispuniti zahtjeve različitih scenarija i različitih kapaciteta kao što su vršno brijanje/frekventna modulacija, mikro-mrežni sistem s više napajanja i brzo rezanje rezervnog napajanja.

Pošaljite upit
Predstavljanje proizvoda

Karakteristike tri glavne kategorije proizvoda za skladištenje energije uključuju optičke integrisane mašine za skladištenje, pretvarače za skladištenje energije i kutije za skladištenje energije:

1. Integrisana mašina za optičko skladištenje:
A. Integrisano rešenje podržava istovremeni pristup opterećenjima, baterijama, električnim mrežama, dizel generatorima i fotonaponskim uređajima;
B. Integrirana EMS funkcija, napajanje je sigurno i stabilno, a stopa korištenja nove energije je maksimizirana;
C. Besprekorno prebacivanje između stanja na mreži i van mreže, neprekidno napajanje;
D. Kompletna zaštitna funkcija za zaštitu sve-u-jednom stroja i baterije;
E. Fleksibilna podrška za litijumske baterije i olovne baterije
F. Fotonaponski kontroler se može proširiti kako bi se olakšala fleksibilna konfiguracija fotonaponskog kapaciteta

2. Konverter za skladištenje energije:
A. Sa inteligentnom kompenzacijom reaktivne snage i funkcijama kompenzacije harmonika, učinkovito poboljšavaju kvalitetu električne mreže;
B. Sa zaštitom ostrva i funkcijom niskog napona (može se podesiti);
C. Inteligentni rad naprijed i nazad za poboljšanje pouzdanosti sistema;
D. DSP dizajn realizuje potpuno digitalnu kontrolu modula pretvarača za skladištenje energije;
E. Višestruke sigurnosne zaštite, AC i DC zaštita od previsokog i niskog napona, zaštita od kratkog spoja;
F. Usvojiti naprednu tehnologiju korekcije aktivnog faktora snage kako bi se smanjila interferencija harmonika u električnoj mreži;
G. Ima poluvalni kapacitet opterećenja i dobru prilagodljivost opterećenju.

3. Kutija za skladištenje energije:
A. Prilagodljiv dizajn kako bi se zadovoljile različite potrebe kupaca;
B. Trostepena arhitektura BMS sistema, sigurna i pouzdana;
C. Visoka sistemska integracija, integrisani sistem baterija, PCS, sistem upravljanja energijom, sistem kontrole temperature, sistem zaštite od požara, sistem kontrole pristupa, itd.;
D. Uključujući izolovani tip i neizolovani tip;
E. Milisekundno prebacivanje može se koristiti kao rezervno napajanje za važnu opremu;
F. Ima potpunu komunikaciju, nadzor, upravljanje, kontrolu, rano upozoravanje i funkcije zaštite, dugotrajan kontinuirani i siguran rad, otkrivanje statusa rada sistema preko glavnog računara, potpune mogućnosti analize podataka i funkcije napajanja u nuždi.

1
2
3
4
5
6
UPIT
Povezani proizvoda