EN
Sve kategorije

Vijesti

Početna>Vijesti

HNAC je sudjelovao na 12. Međunarodnom forumu za infrastrukturna ulaganja i izgradnju

Vrijeme: 2021-07-24 Hits: 190

Od 22. do 23. jula u Makau je održan „12. Međunarodni samit o infrastrukturnim investicijama i izgradnji“ čiji su pokrovitelji Kinesko udruženje međunarodnih izvođača i Agencija za promociju trgovine i ulaganja Makaa. Sastanku su prisustvovali međunarodni generalni direktor HNAC-a Zhang Jicheng, zamjenik generalnog direktora Li Na, pomoćnik generalnog direktora Chu Aoqi i direktor marketinga Qiu Jing.

图片 1

He Yicheng, glavni izvršni direktor Specijalne administrativne regije Macao, Fu Ziying, direktor Ureda za vezu Centralnog komiteta Makaoa, Yao Jian, zamjenik direktora, Ren Hongbin, pomoćnik ministra trgovine, Liu Xianfa, specijalni komesar za Ured komesara Ministarstva vanjskih poslova u Makau, Gao Kaixian, predsjedavajući zakonodavnog vijeća Specijalne administrativne regije Macao, i diplomatski izaslanici iz 42 zemlje u Kini i čelnici međunarodnih finansijskih institucija kopredsjedavali su ceremonijom otvaranja foruma. Kao najutjecajniji industrijski događaj u području trenutnih međunarodnih ulaganja u infrastrukturu i izgradnje, ovaj forum je održan s temom „Udruživanjem ruku u promoviranju novog razvoja međunarodne infrastrukturne saradnje“ i održan je u kombinaciji online i offline metoda, privlačeći učesnike iz 71 zemlje i regiona. Više od 1,300 ljudi iz više od 500 jedinica u regionu prisustvovalo je diskusiji o pitanjima kao što su nove mogućnosti za razvoj industrije u postepidemijskoj eri, zeleni razvoj i finansijske inovacije.

U svom govoru na ceremoniji otvaranja, He Yicheng je naveo da se Međunarodni infrastrukturni forum razvio u važnu platformu za unapređenje izgradnje "Pojasa i puta" i produbljivanje saradnje Kine i zemalja portugalskog govornog područja u oblasti infrastrukture. China Unicom i pravila i standardi "Soft Unicom" doprinijeli su svojim prednostima.

图片 2

He Yicheng, izvršni direktor posebne administrativne regije Makao, drži govor

Suočavajući se s uticajem nove epidemije upale pluća, Ren Hongbin je zagovarao da zemlje promoviraju međusobnu povezanost regionalne infrastrukture, ostvare komplementarne prednosti, pregovaraju o zajedničkoj izgradnji i dijele rezultate; inovirati modele ulaganja i finansiranja, proširiti kanale finansiranja infrastrukture; promovirati zeleni razvoj i inovirati kako bi vodili izgradnju nove infrastrukture

图片 3

Pomoćnik ministra trgovine Ren Hongbin održao je govor

Na sastanku je Fang Qiuchen, predsjedavajući Kineske privredne komore za strane izvođače radova, predsjedavao objavljivanjem Nacionalnog indeksa razvoja infrastrukture "Pojas i put" (2021.) i Izvještaja o nacionalnom indeksu razvoja infrastrukture "Pojas i put" (2021. ), da industrija shvati Trendovi i mogućnosti međunarodnog infrastrukturnog tržišta u postepidemijskoj eri pružaju vrijednu referentnu i intelektualnu podršku.

图片 4

Forumom je predsjedavao Fang Qiuchen, predsjednik Kineskog međunarodnog udruženja izvođača radova

U navedenom periodu predstavnici i gosti HNAC-a vodili su dubinsku komunikaciju i razmjenu o rizicima i izazovima s kojima se susreće razvoj infrastrukture u zemljama „Pojasa i puta” u novonastaloj situaciji, te zajednički razgovarali o primjeni energije, okoliša zaštita, očuvanje voda i industrijska informatizacija u budućnosti. Udružite snage na terenu kako biste ojačali saradnju i promovirali implementaciju više kooperativnih projekata. U isto vrijeme, podijelili su svoja iskustva i sa izaslanicima u Kini iz Kenije, Senegala, Angole, Perua, Zimbabvea i drugih zemalja o temama kao što su energetska izgradnja, upravljanje i kontrola rada i održavanja, te sigurnost vode u ruralnim područjima. Kao visokotehnološko poduzeće s multi-energetskom IoT tehnologijom kao jezgrom, HNAC će djelotvorno komunicirati s vladom, poduzećima i drugim stranama u pogledu tehnologije, proizvoda i usluga, te istraživati ​​nove puteve i nove mjere za međunarodnu suradnju radi zajedničkog promoviranja Međunarodna infrastrukturna saradnja može doprinijeti visokokvalitetnom i održivom razvoju.

图片 5

Grupna fotografija učesnika HNAC-a

Prethodna: Predsjednik Centralnoafričke Republike prisustvuje ceremoniji završetka izgradnje hidroelektrane Boali 2

Sledeće: HNAC Inteligentni rad i održavanje Bilješke o poslovnom rastu: Beijiao Gradska pumpna stanica Projekt održavanja električnog, pobudnog i DC sistema

Vruće kategorije