EN
Sve kategorije

Vijesti

Početna>Vijesti

[Vijesti o projektu] Chenzhou Jiucaiping elektrana za skladištenje energije uspješno je povezana na mrežu za probni rad

Vrijeme: 2021-06-21 Hits: 180

Dana 18. juna, lokacija za demonstracioni projekat skladištenja energije baterije druge faze Hunan Power Grid-Chenzhou Jiucaiping elektrane za skladištenje energije, koju je izgradio HNAC, uspješno je priključena na mrežu za probni rad.
图片 1

Projekat elektrane za skladištenje energije Chenzhou Jiucaiping koristi otvoreni prostor u postojećoj trafostanici kao gradilište. Skala izgradnje je 22.5MW/45MWh na strani 10kV AC. Usvaja elektrohemijsku tehnologiju skladištenja energije i izgled "potpune montažne kabine". Huazi Technology je obezbijedila projekt Srodni proizvodi i usluge.

图片 2

Završetak projekta uvelike je poboljšao nivo nove potrošnje energije u pokrajini i poboljšao kapacitet napajanja Hunan Power Grid tokom vršnog opterećenja, što može umjereno usporiti ulaganja u infrastrukturu električne mreže i imati mogućnost da podrži prolazne sigurnost i stabilnost električne mreže.


Dalje čitanje:


Izgradnja demonstracionog projekta za skladištenje energije baterije druge faze Hunan Power Grid-a počinje u oktobru 2020., ukupne snage 60MW/120MWh. Koristiće četiri lokacije (7.5MW, 10MW, 20MW, 22.5MW) pristupni plan, nivo pristupnog napona je 10kV. Četiri elektrane za skladištenje energije ovog projekta puštene su u rad jedna za drugom, i opsluživat će električnu mrežu zajedno sa tri elektrane za skladištenje energije Furong, Langli i Yannong u prvoj fazi, što će značajno povećati snagu sposobnost mreže da prihvati obnovljivu energiju, ojača regulaciju električne mreže i podrži pokrajinu.
U periodu 14. petogodišnjeg plana bezbedno priključenje na mrežu i potrošnja nove energije stvoriće povoljne uslove za snažan razvoj obnovljivih izvora energije, a od velikog je značaja za unapređenje sigurnog i stabilnog rada elektroenergetske mreže, snabdevanja električnom energijom. nivo garancije za električnu mrežu Hunan i ekonomski razvoj uslužnog područja.

Prethodna: HNAC Inteligentni rad i održavanje Bilješke o poslovnom rastu: Beijiao Gradska pumpna stanica Projekt održavanja električnog, pobudnog i DC sistema

Sledeće: 181 milion! HNAC je dobio ponudu za nabavku i montažu elektromehaničke opreme za hidroelektranu Kandaji u Nigeru

Vruće kategorije